miercuri, 17 decembrie 2008

Point Break {1991}

Asta cica ar fi un clasic...un clasic al genului. Bine...de ce? Pai nu stiu...nu am vazut decat un scenariu prost, surfing, fata inexpresiva si actingul de stana a lu Keanu, fata lu Gary Busey cand inca arata normala, Patrick Swayze acu 17 ani si o tipa care puteai sa juri ca e un tip...eh, never mind this. Hai sa trecem la partea care conteaza. Scenele de actiune...lame, lame, lame. Nimic deosebit, nicio adrenalina, niciun suspans...nici nimic.
Avem insa o surpriza...acest film de actiune pur hollywoodian e regizat de o tipa...Kathryn Bigelow. Face o treaba bunicica pentru o fata la scenele de actiune, cu urmarirea printre strazile inguste ale orasului, cu sariturile din avion...eh.
In rest, cam totul sucks ass...dar, dupa standardele anilor '90 si dupa cele a filmelor de actiune din aceeasi perioada (si in special inceputul acestora) e un blockbuster reusit care as prefera sa nu mai fie amintit decat ca un film ce, culmea, reuseste sa te tina in fata lui timp de 2 ore si sa-ti stoarca fiecare strop de inteligenta pe care il ai pe timpul duratei sale. Miracolul este ca iti revine dupa ce se termina. Nu il recomand dar daca aveti ceva cu Keanu, Patrick sau Gary...be my guest...i'm out.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu