marți, 18 noiembrie 2008

Young Frankenstein {1974}

Facut in aceeasi perioada ca Blazing Saddles, aparut in acelasi an, acelasi regizor, acelasi gen de comedie, acelasi actor (Gene Wilder), la fel de bun ca film. Se iau in deradere multe gaguri, in principal se rade de filmele din anii '20 - '30 cu monstrii, de cliseele ce s-au imprimat in timp in mintea colectiva a regizorilor si scenaristilor din vremea aia, de actingul exagerat ce il aveau actorii pe atunci...evident chiar daca repetarea unor chestii din trecut poate parea de prost gust aici e foarte amuzant si am ras la fel de mult ca in Blazing Saddles, dar nu mai mult. Actorii isi fac toti treaba, excela Gene Wilder si the crazy-eyes-man Marty Feldman. Iar, la genu asta de film nu se poate analiza fiecare gluma in parte, cu toate ca se poate, insa nu asta e farmecul lui.
Farmecul e sa-l vezi cu prietenii sa vezi care rade de care glume si de ce, sa vezi care se prinde si care nu :)))))) . Neah...scopul e sa te distrezi vizionandu-l indiferent ce implica vizionarea.
E o parodie foarte reusita si oricine il vede (doar sa nu fie prea tanar pentru ca atunci chiar nu se prinde de poante) o sa rada, garanatat.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu