miercuri, 26 noiembrie 2008

Starship Troopers {1997}

Man, this is a mediocre bullshit. Chestia ciudata la filmul asta ce il face mai bun decat celelalte filme idioate cu prosti si extraterestrii e ca are un mesaj puternic subliminal anti-razboi...yeah, and it's sucks din cauza ca au fost folositi actori prosti cu frumusete de telenovela care joaca "lemnos" si astfel tot filmul e neconvingator si nu intelegi ce vrea sa transmita...ba un mesaj anti-razboi, ba un mesaj pro-razboi, ba o prostie fara margini...pro-razboi in cazul in care se ia in serios la unele faze, cu toate ca sper ca nu.
Ideea e alta la filmul asta tont...unii se chinuie sa descopere chestii in el care cred ca e ceva facut anume de realizatori pentru a critica societatea din ziua de azi sau mentalitatea de turma a celor ce conduc puterile militare. In ce sens...armata intotdeauna cauta tineri prosti care sunt gata sa se sacrifice pentru tara din cauza ca nu au alt scop in viata si se sacrifica de cele mai multe nestiind in ce rahat se baga. Asta se intampla si in realitate.
Chestia cu asta e ca mai sunt 2 parti...una pusa direct pe dvd (partea a doua) si a treia, cea de anu asta...ambele au efecte speiale incredibil de proaste comparat cu primul (sau chiar cu o tona de alte filme de actiune proaste din ultimii ani, care au indraznit sa foloseasca efecte speciale cu toate ca nu le ducea buzunarul). Asta nu inseamna decat o chestie sau doua...una ar fi ca cei care au facut prima parte credeau ca fac ceva special in cazul in care s-au gandit ca o sa mai fie si sequaluri (ideea filmului e oricum usor de replicat in sequaluri deci oricum mare diferenta nu ar fi fost) sau se gandeau ca o sa formeze un cult cand, de fapt, e o tampenie...ce cult? De unde? Inutil. Actori care joaca prost (si care joaca prost in cam orice film joaca...actori de cat. B), scenariu prost cu replici penibile si previzibile de oricine...chiar nu merita sa fie amintit ani la randul.
Prima parte e oarecum standardul la filmele de actiune din Hollywood deci şaptele pe care i-l ofer e oarecum un dar, dar sa zicem ca e enjoyable, in mare parte din cauza efectelor speciale, chiar au fost reusite...urmatoarele parti sunt o copie a primei parti cu cateva diferente de ignorat.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu