miercuri, 26 noiembrie 2008

Labyrinth {1986}


Dupa standardele din ziua de azi, acest film ar putea arata vechi si ieftin...insa asta e un lucru complet fals din cauza ca acest filmulet fantastic are o caracteristica ce nu il compara cu multe din ziua de azi...iar aceasta este farmec si chiar si originalitate. Pe plan personal, insa, nu m-a distrat excesiv, nici nu cred ca sunt publicul tinta.
Povestea este, insa, o frumoasa poveste despre maturizare, despre cum magia si fantezia este un lucru important, cateodata, astfel copilul din noi sa nu moara de o moarte rece ce se numeste maturizarea...restul povestii, aceea in care Sarah isi cauta fratiorul ei bebelus ce a fost luat la cerinta ei de Bowie intr-un castel la capatul unul labirint ametitor...labirintul asta e lucrul ce te face sa ramai interesat si atent pe intreaga durata.
David Bowie e convingator ca personajul negativ cu o latura blanda insa nu e excelent...insa fazele cand se apuca sa cante kinda freaked me out... Jennifer Connely (wich I like) a jucat foarte puternic si tandru chiar si atunci la varsta de 16 ani. A fost extrem de dulce si frumoasa si astfel poate cuceri orice public o vizioneaza in aceasta pelicula.
Efectele speciale au fost excelente la vremea aia ('86) pentru un astfel de film insa lucrul ce uimeste e originalitatea infatisarii personajelor fantastice si magice, lucru ce vine in avantajul filmului, facandu-l astfel si memorabil. Pe langa monstrii si creaturi blande ajuta excelent decorul, de mare arta care combina perfect notiunile pe care le are oricine despre o lume fantastica...culori aprinse si inchise folosite in acelasi timp alcatuiesc o atmosfera unica.
E un film placut, nu foarte deosebit ce merita insa o vizionare...pentru actori, look si poveste...
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu