marți, 18 noiembrie 2008

His Girl Friday {1940}

Cel mai rapid film pe care l-am vazut vreodata...si nu pentru ca a trecut repede timpul (a trecut cum trebuie...o ora jumate a fost o ora jumate) si nici pentru ca se miscau imaginile mai repede decat ar fi normal...ci pentru ca a existat o rapiditate in schimbul de replici si miscarea actorilor incat zici ca se apropie sfarsitul lumii si alergau de colo colo de mancau pamantul.
O comedie ce se misca mai repede decat viteza rasului. Exact...nu am ras deloc, asta pentru ca incercam sa fiu atent la poveste si in acelasi timp ma tineam de nas sa nu izbucnesc in ras (isteric si incontrolabil). Faţa mea isi schimba culorile in timp ce poantele veneau si veneau si nu se mai opreau...A trebuit la un moment dat sa opresc filmul pentru un minut sa respir si imediat sa rad cu o pofta de nedescris. A fost ca pe un camp de lupta unde gloantele erau replici taioase, aruncate cu o asa o repeziciune ca de acum se suprapuneau intre ele si nu mai stiai pe cine sa asculti...la un moment dat nici nu stiai ce s-a intamplat si despre ce s-a vorbit. A fost perfect si grandios - asta pentru ca te face sa mai vizionezi o data filmul...si inca o data...si inca o data. Pana si screenshotul de mai sus mi-a luat ceva pana sa il fac din cauza ca nu gaseam un moment in care cei doi actori in roluri principale (Cary Grant, stanga si Rosalind Russell, dreapta) sa aiba un moment in care nu-si mai misca gura ca nu cumva sa-i prind strambandu-se....vorbeau constant...si nu vorbeau degeaba.
Filmul ne prezinta in detaliu haosul si lipsa de compasiune dintr-un birou de presa format din mai multi reporteri de la diferite ziare din New York ce asteptau cu nerabdare animalica o veste despre proaspatul criminal nevinovat ce isi asteapta executia pe ziua de maine...it's a dog eat dog world, cel putin in presa. Pe langa asta se urmareste si o reluare a povestii de dragoste dintre doi fosti iubiti care au divortat unul fata de celalalt dar nu au incetat sa se iubeasca. E un film foarte placut si distractiv, nemuritor si extraordinar de amuzant si tensionant.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu