sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Breakfast at Tiffany's {1961}

How do I look?

Un film istoric, atat prin interpreatarea fara cusur a frumoasei doamne de o eleganta inegalabila ...Audrey Hepburn, cat si prin imaginea New Yorkului din anii '60. Filmul asta e despre ea, nu despre nici un alt tip ce se intampla sa fie la fel ca ea si sa locuiasca cu un etaj mai sus. Cum se intalnesc si lucrurile ce le gaseste el la ea ne fac pe noi, spectatorii sa credem ca o sa ajunga la final impreuna, fara niciun dubiu...or won't they?
Personajul lui Audrey, Holly Golightly e o fata deosebita, rebela a carei origine o defineste de fapt ca persoana si nu partea ce o arata tot filmul. La 14 ani a plecat de undeva de la tara dupa ce s-a casatorit cu cineva cu vreo 30-40 de ani mai batran decat ea, a plecat in marele oras sa-si realizeze visul de a fi o sotie de om cu foarte multi bani, probabil dupa ce a realizat cat de frumoasa e si cat de usor i-ar fi in "papucii" unei fete sofisticate cu accent britanic. Asa ca aratandu-ne o faţă sofisticata si plina de stil este intr-adevar falsa insa nu multi isi dau seama de asta din cauza ca e extrem de convingatoare. Ea doreste sa traiasca in lux, insa pentru a ajunge acolo, trebuie sa intalneasca multa lume ce, de multe ori, e mai falsa decat ea si nu reuseste sa se acomodeze cu acestia, fiind tot timpul nelinistita, cautand ceva ce nici ea nu stie ce e, realizand de abia in final ce si-a dorit toata viata.
Finalul e unul fericit, din cauza asta si putin previzibil, insa se razgandeste de cateva ori incat nu mai stii care o sa fie de fapt deznodamantul.
Film de urmarit pentru Audrey Hepburn si probabil una din cele mai bune roluri din istorie pentru o actrita. Arata perfect in orice era imbracata...de la o camasa de noapte alba pana la simpla rochie neagra ce o caracteriza.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu