vineri, 10 octombrie 2008

The Thing {1982}

Ei, cum s-o zic eu sa fiu cat mai clar posibil...pot spune ca nu ma asteptam la asa ceva...la ceva atat de bine facut, de logic si de credibil, mai ales cand vine vorba de un film horror.
Iti atrage atentia prin poveste, prin incredibilele efecte speciale - animatronice cum n-am mai vazut in nici un alt film horror, prin momentele de tensiune si suspans, dar mai ales prin cele inspaimantatoare incat iti ingheata sangele in vene...si o tine atrasa de el pana la final, tot filmul, fara un moment plictisitor sau in plus...
E pur si simplu exact ce vrei de la un film horror...monstrii bine facuti, uimitori chiar, faze la care nu te astepti, care te iau pe nepregatite...si mai ales, nu isi bate joc de inteligenta ta. Adica, totul e oarecum plauzibil...a venit un monstru din spatiu, in nava lui spatiala, a fost descoperit dupa 100.000 de ani si nu vrea decat sa supravietuiasca infliltrandu-se fara ca cineva sa-si dea seama decat atunci cand e prea tarziu. Chiar si ideea de necunoscut inspaimanta atunci cand nu e nimic de inspaimantat pe ecran, misterul ce inconjoara intreaga tabara din Antarctica inteteste aceasta senzatie facand filmul unul mult mai uman. Scena cu testarea sangelui mi s-a parut in mod special una excelenta, rezumand ideea de frica de necunoscuta foarte bine. Iar finalul filmului e exact cum nu ma asteptam sa se termine...adica ma asteptam ca mosntrul sa fie singurul ce supravietuieste si imi place ca nici asta nu o zice. Foarte bine!!!
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu