duminică, 26 octombrie 2008

Burn After Reading {2008}

Mi-a atras atentia tagline-ul filmului...Inteligenta e relativa iar asta e exemplificata perfect in filmul fratilor Coen de anul acesta. Fratii Coen sunt perechea de regizori cu cel mai mult talent din Hollywood of all time (ca pereche de regizori, nu ca unul singur), I would say...si au mai scos filme foarte, foarte bune ca: No Country for Old Men, Fargo, The Man Who Wasn't There, Miller's Crossing, Blood Simple., Barton Fink, The Big Lebowski, Raising Arizona si alte cateva comedii...astea sunt puse in ordinea preferintelor mele.
In filmul cu pricina e vorba despre oameni, de diferite clase atat sociale cat si intelectuale si interactiunea dintre ei e cauzatoare de momente de o comedie rara.
Punctul forte e pus pe definirea personajelor, iar castul se comporta excelent in aceste persoanje mai mult din cauza ca rolurile au fost scrise special pentru ei. Malkovich in rolul unui analist simplu a carui importanta despre sine e mult supra-apreciata. McDormand intr-o portretizare fantastica a unei femei simple ce se crede geniala. Si Clooney isi joaca pur si simplu rolul vietii lui (nu cel mai bun din viata sa, ci chiar viata sa - sau cel putin perceptia noastra despre persoana lui...om plin de farmec ce poate cuceri orice femeie fara efort). Dar cel care fura spectacolul cred ca e Pitt ce face un rol foarte amuzant...de fapt el e cel mai distractiv personaj din tot filmul asta. Adica tipul care stie ca arata bine si asa a fost toata viata lui (mai pe scurt genu narcisist si materialist...sau un fel de the jock type) deci nu avea nici un motiv pentru care ar pune mana pe carti sau sa fie macar interesat de cultura. Per total persoane care prin sinea lor sunt extrem de amuzante, ca sa nu mai vorbesc despre situatii si replici. E un film amuzant dar nu cel mai amuzant. E genu ala de comedie care se vrea nemuritoare din cauza ca e o comedie bazata pe personaje si replici bune si inteligente. E bun.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu